PERSONEELSBELEID - 21.03.2025
Vertrekredenen werknemer ombuigen in blijven
Het investeren in het behouden van medewerkers is uitermate rendabel en dat kan het beste door het opsporen en wegnemen van de oorzaken van hun vertrek. Hoe pakt u dat aan?
Lees meer
VASTSTELLINGSOVEREENKOMST - 21.03.2025
Vaststellingsovereenkomst geschonden door schadelijke uitlatingen over werknemer te doen?
Als werkgever en werknemer via een vaststellingsovereenkomst uit elkaar gaan, worden er vaak afspraken gemaakt over het niet doen van schadelijke uitlatingen. Maar is daarmee de zaak dichtgetimmerd? Wat is preventief beter?
Lees meer
ONTSLAG - 21.03.2025
Werknemer spaart ten koste van werkgever koopzegels: genoeg voor ontslag op staande voet?
Een werknemer die zonder toestemming iets meeneemt van kantoor of op kosten van de baas een privéaankoop doet, kan tegen ontslag aanlopen. Maar hoe zit dat met koopzegels of Eftelingzegeltjes bij boodschappen? Is dat genoeg reden voor ontslag?
Lees meer
ONTSLAG - 21.03.2025
Ontslag op de i-grond, hoe pakt u dat aan?
Tussen u en uw werknemer botert het al een tijd niet meer. Onduidelijk is of er sprake is van disfunctioneren of van verwijtbaar handelen. Is ontbinding op de i-grond, de combinatie van twee of meer onvoldragen ontslaggronden, een optie?
Lees meer
ONTSLAGVERGOEDING - 21.03.2025
Compensatie transitievergoeding vanaf 1 juli 2026 alleen nog voor kleine werkgevers?
Wilt u een werknemer na twee jaar ziekte ontslaan, dan moet u vaak een transitievergoeding betalen. Nu kunt u daarvoor een compensatie krijgen van het UWV. Vanaf 1 juli 2026 worden niet alle werkgevers meer gecompenseerd voor de transitievergoeding. De compensatieregeling geldt dan alleen nog voor kleine werkgevers (minder dan 25 werknemers). Werkgevers met 25 of meer werknemers krijgen dan geen compensatie meer. Het betalen van de transitievergoeding kan een relatief grote kostenpost zijn voor kleinere werkgevers, die daarom wel gecompenseerd worden. Het voorstel om de compensatie te beperken tot alleen deze kleine werkgevers is net in internetconsultatie gegaan. Daarna moet het nog door de Tweede en Eerste Kamer behandeld en aangenomen worden. Doel is om de wijziging per 1 juli 2026 in te laten gaan. Wij volgen dat voor u op de voet....
Lees meer
ONTSLAG - 21.03.2025
Ontslag op staande voet … de lat ligt hoog!
Ontslag op staande voet kan u veel geld kosten als het onterecht wordt gegeven. Het gaat daarbij niet alleen over wat er feitelijk is gebeurd, maar ook over de persoonlijke omstandigheden van de werknemer. Wat zei de rechter onlangs?
Lees meer